Sønderhaven Gårdmejeri

Vores oste er blandt verdens bedste – vi har bevist det

Sønderhaven Gårdmejeri laver oste af mælk fra køerne på Vrejlev Kloster. Mælken bliver transporteret til Sønderhaven i tankbil, hvor det bliver afleveret i mælkekøletanken, der står i stalden på Sønderhaven. Herfra bliver mælken pumpet under gårdspladsen over i mejeriet, hvor mejeristen tager imod mælken, som mejeristen altid har gjort. Her kommer mælken over i ostekaret, hvor det så bliver til sydeuropæiske ostetyper som fx Comendante, Rød Sønderhaven, Rød Sol, Munkeosten og guldosten, Vendsysselosten.

Alle oste har i en årrække taget præmier ved en af verdens største ostekonkurrencer: World Cheese Awards. Vi tror, det er mejeristens evne til at mærke med hænderne, hvornår der skal ageres. Sådan er det hele vejen igennem på Sønderhaven – vores oste ”styres” med håndkraft og øjet.