Bertels Gris opdrættes hos Hestbjerg Økologi, som er er et økologisk landbrug beliggende ved Holstebro. Her er bæredygtighed og dyrevelfærd helt i centrum, og der skabes plads til, at grisene kan bruge deres instinkter og leve, som det er naturligt for en gris. Pattegrisen går hos sin mor ude på faremarken i ti uger. Det er usædvanligt lang tid – selv for en økologisk gris, hvor syv uger er standarden. Når grisene fravænnes, er de stærke og har et robust immunforsvar.
På marken er der plantet træer, hvor grisene kan gå i skygge og læ. Det gode griseliv leves også i stalden, hvor der er ekstra meget plads. Grisene har både adgang til et udeareal, et område med dybstrøelse og en wellness-zone, hvor de kan rode med trynen i en blanding af muld og flis. Grisene får tildelt frasorterede økologiske rodfrugter, som de elsker at gnaske i. Det er godt for deres maver – og er samtidig med til at mindske madspild.
Når grisene skal slagtes, foregår det på en særlig skånsom måde, hvor man undgår frysetunnel. Dette er med til at sikre en mere naturlig modning af kødet. Med Bertels Gris kan du således med god samvittighed sætte kvalitetskød på menuen.
Den særlige opdrætsmetode er unik for Bertels Gris, og det særlige fokus på dyrevelfærd og bæredygtighed har blandt andet resulteret i, at Bertels Gris har hele tre dyrevelfærdshjerter, og i 2022 blev Hestbjerg Økologi